Nega lica | Mitovi ili ne?

Cao svima! :)
   Dobrodosli u moj novi post. Danas cu vam pisati o nezi koze lica i o jednom od najvecih problema koji se kod nas cesto javlja, a to su - bubuljice.
Pojava bubuljica je vrlo neprijatan problem koze, koji ne samo da izaziva dermatoloske komplikacije, vec moze uticati i na psiholoski profil osobe, pogotovu ako se akne javljaju u pubertetskom periodu.

   Problem sa bubuljicama zahteva prilagodjenu i sistematsku negu koze lica,a kako i vi ne biste pravili greske koje mogu da prouzrokuju pojavu ovog problema, u nastavku posta podelicu sa vama sve o mitovima o bubuljicama u koje ste (mozda) i sami verovali.

Ukoliko se cesto umivamo bubuljice ce nestati!?


Akne kao i mitiseri su posledica zacepljenih pora i prekomernog nagomilavanja sebuma na kozi. Koliko god puta dnevno se vi umivali, to nece spreciti pojavu bubuljica i resenju ovog problema. Sta vise , ovaj problem se moze samo pogorsati jer ce se koza samo vise iritirati. Neophodno je da koristimo proizvode namenjene tipu koze naseg lica, kao i pravilna higijena kako bi sto sto pre doprineli resenju ovog problema. Dakle, ukoliko se cesto umivamo NECEMO spreciti pojavu bubuljica!

Kozmetika prouzrokuje pojavu bubuljica?!


Kozmeticki proizvodi se ubrajaju u svakodnevnu rutinu kod svake dame danas, uglavnom. Ukoliko imate problem sa bubuljicama, morate posebno obratiti paznju pri njihovom odabiru. Izbegavajte sminku i kozmeticke proizvode koji su na bazi alkohola i ulja. Aloe vera je glavni sastojak koji pogodije kozi koja je sklona pojavi bubuljica. Dakle, kozmetika MOZE prouzrokovati pojavu bubuljica.







Hrana koju konzumiramo utice na pojavu akni i bubuljica?!


Vrsta namirnica, na kojima se hrana na nasim prostorima zasniva, pretezno utice na problem sa bubuljicama. Obzirom na to da je u pitanju negativan uticaj, preporucuje se izbegavanje hrane koja je bogata glikemijskim sastavom (alkohol, beli hleb, gazirana pica, cokolada i drugi slatkisi...). Takodje pojacana pojava akni, moze biti u vezi i sa hormonima sadrzanim u mleku, koji podsticu pojavu sebuma, sto (kao sto smo u tekstu iznad naveli) ,utice na zacepljenje pora. Hrana koja povoljno utiče na kožu sklonu aknama je ona koja ima nizak glikemijski indeks kao celo zrno žitarica, povrće koje sadrži vlakna, poput karfiola, brokolija, kelja, orašasti plodovi. Dalje, namirnice koje sadrže cink doprinose čistoj koži lica (meso, morski plodovi, pečurke, jaja). Takođe treba svoje obroke da obogatite i namirinicama boatim vitaminom A, koji ćete naći u šargarepi, kupusu, spanaću.
 

Pasta za zube uklanja bubuljice?! 

 

Mnogi se pitaju: Da li pasta za zube može zaista ukloniti bubuljic Odgovor je očigledan: ne samo bubuljice, već i da očisti i suzi pore na licu. Na tome se i zasniva lečenje. Oni, koji su već eksperimentisali, tvrde da bukvalno preko noći ublažavaju se upale i bubuljice nestaju, što i nije neuobičajeno, jer pasta za zube sadrži triklosan i fluor, koji deluju na kožu kao antiseptik. Ako odlućite da koristite pastu za oslobađanje od bubuljica, prvo izvršite mali test na reakciju: uveče namažite sa pastom mali deo kože i sačekajte do ujutru. Ako u toku noći koža ne pocrveni, možete bezbedno nastaviti sa tretmanom.


 Nadam se da vam se dopao post! Komentariite:)







You Might Also Like

21 коментара

  1. divan post <3
    mnogo mi znace ovi tvoji saveti jer imam probleme sa kozom lica :)
    wow it is beautiful <3
    moj novi post
    https://zvrki997.blogspot.rs/2017/10/zdravo-drugari-danasnji-post-bice-vezan.html

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Andjelija, divan post, jako interesantan i poucan! Drago mi je da je neko napisao nesto na ovu temu, verujem da si mnogima puno pomogla!

    Halloween Special post is on my blog! Visit me, Maleficent

    ОдговориИзбриши
  3. Jako divan i koristan post! Za par stavri sam cula,ali nisam bila sigurna u njihovu tacnost.

    ОдговориИзбриши
  4. Odličan post draga. Mnogo mi se dopada kako si napisala ovaj post i sve što si napisala se slažem sa tobom. Ponajviše šminka izaziva bubuljice, ali pored toga treba samo povećati njegu kože ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog

    ОдговориИзбриши
  5. Jako interesantan post, ja uvijek imam problema sa bobuljicama i znam kakvu muku mucim s njima. Odličan post i hvala ti što si nam pokazala istinu o njima. <3

    Minnah's Life

    ОдговориИзбриши
  6. U zivotu nisam pazljivije citala neki post hahah. Muku mucim sa bubuljicama ovih dana i nemam vise pojma sta da radim. Nije to toliko strasno, ali meni upadaju oci i dovode do ludila. Tako da, stvarno i iskreno, hvala ti na postu ❤. Svaka pomoc mi je sada dobrodosla hahah.

    Ako imas vremena, mnogo bih volela da pogledas moj blog ------
    mellowcent.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  7. Veomaa lepo napisan post, a sto je jos bitnije vrlo koristan, samo tako nastavi. Prelepo! :)<33

    Moj novi post: https://tinolino96.blogspot.rs/2017/10/efekat-razbijenog-stakla-najpopularniji.html?showComment=1509312791345#c4436085924345448283

    ОдговориИзбриши
  8. Nisam znala da zbog određene šminke mogu nastati bubuljice. Srećom ja imam problema sa miteserima.

    Felizhanna.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. Super post, zaista smatram da ce pomoci nekolicini. prvi put sam na tvom blogu i predivan je, samo tako nastavi


    Blog: MagdalenaŠ.

    ОдговориИзбриши
  10. Zanimljiva tema za post. Što se tiče ovoga sa pastom, ne bih preporučila jer je meni stvorila dodatne probleme sa licem. ♥ :)

    Aminique

    Instagram: @fazlicamina

    ОдговориИзбриши